Problemi s venama i oticanjem stopala često su povezani s različitim faktorima i uvjetima. Evo nekoliko glavnih razloga:

  1. Proširene vene: Proširene vene su česta pojava, osobito kod starijih osoba te osoba koje rade sjedilački posao ili dugo stoje na nogama. To su vene koje su proširene i izbočene jer ventili u venama ne rade ispravno, što uzrokuje nakupljanje krvi. Ovo može uzrokovati oticanje nogu, osjećaj težine i bol.
  2. Loša cirkulacija: Loša cirkulacija može biti posljedica različitih faktora, uključujući sjedilački način života, dugotrajno stajanje ili sjedenje, pušenje i neaktivnost. Loša cirkulacija može rezultirati oticanjem nogu jer krv teže teče natrag prema srcu.
  3. Loš rad limfnog sustava: Limfni sustav pomaže u ravnoteži tekućine u tijelu i odstranjivanju otpadnih produkata. Ako limfni sustav ne funkcionira ispravno, može doći do oticanja nogu.
  4. Trudnoća: Tijekom trudnoće povećava se količina krvi u tijelu, što može opteretiti venski sustav. Osim toga, hormonske promjene tijekom trudnoće mogu utjecati na stanje vena, što može dovesti do oticanja i proširenih vena.
  5. Prekomjerna tjelesna težina: Prekomjerna tjelesna težina može stvarati dodatni pritisak na vene i otežati cirkulaciju, što može dovesti do problema s venama i oticanjem.
  6. Nasljedna predispozicija: U nekim obiteljima postoji genetska predispozicija za probleme s venama, uključujući proširene vene.
  7. Dijabetes: Osobe s dijabetesom često su podložnije cirkulacijskim problemima, što može uzrokovati oticanje stopala.
  8. Nuspojave lijekova: Neke lijekove, poput oralnih kontraceptiva ili lijekova za visoki krvni tlak, mogu uzrokovati oticanje nogu kao nuspojavu.

Kompresijske carape-otecena stopala-bol u nogama-varikozne vene

Bol u nogama, natečeni gležnjevi i problemi s venama mogu ozbiljno narušiti vašu udobnost i kvalitetu života. No, postoji jednostavno rješenje koje će vam pružiti osjećaj olakšanja tijekom cijelog dana.

 

Comfort Zipper Sox – dizajniran za Vašu Udobnost:

Comfort Zipper Sox su revolucionarna opcija za one koji se bore s problemima natečenosti, bolova i venskih problema. Ove čarape djeluju kao nevidljivi oslonac za vaše noge, pružajući postepeni pritisak koji poboljšava cirkulaciju krvi. Taj postepeni pritisak pomaže u stimuliranju krvi i sprječavanju zadržavanja tekućine, omogućujući vašim nogama da zadrže svježinu i energiju.

Jedna od glavnih prednosti kompresijskih čarapa je njihova sposobnost da ublaže simptome proširenih vena i prekomjernog zadržavanja tekućine. Sustavno nošenje ovih čarapa rezultira revitaliziranim nogama, smanjenjem natečenosti i osjećajem poletnosti. Bez obzira jeste li kod kuće, na poslu ili u pokretu, kompresijske čarape omogućit će vam da se osjećate bolje i udobnije.

 

kompresijske carape-patent-carape s patentom

 

Jednostavno oblačenje:

Uspostaviti pravilan pritisak na nogama tradicionalnim kompresijskim čarapama često može biti komplicirano i neudobno. Međutim, kompresijske čarape Comfort Zipper Sox s inovativnim dizajnom omogućuju vam jednostavno oblačenje i skidanje. Zahvaljujući zatvaraču otpornom na štipkanje, ovaj postupak postaje brz i bezbolan.

 Comfort Zipper Sox su napravljene od visokokvalitetnog, prozračnog i elastičnog materijala. To znači da možete nositi čarape s udobnošću i samopouzdanjem, bez obzira na vrstu obuće koju preferirate – od ravne obuće do potpetica, čizama i čak sandala. Diskretna boja kože omogućuje vam da nosite ove čarape neprimjetno, čineći ih savršenim dodatkom za svakodnevni stil.

 

kompresijske carape-kompresijske carape otvorena obuca-kompresijske carape boje koze

 

Ako se suočavate s problemima natečenosti, bolova ili venskih tegoba, kompresijske čarape mogu biti rješenje koje ste čekali. Udobnošću tijekom nošenja i diskretnim dizajnom, ove čarape donose olakšanje i svježinu vašim nogama. Bez obzira na vaše aktivnosti, kompresijske čarape su partner za udobnost koji vam pruža energiju i poletan korak.