Svaki dan naše tijelo suočeno je s brojnim izazovima u pogledu stresa, raznih upala i fizičkog napora. Kako bismo se uspješno nosili sa svim tim izazovima i održali zdrav i vitalan život, u tome nam pomažu dva ključna saveznika: naš imunološki sustav i razina energije.

Imunitet, naša obrana od bolesti i infekcija, štiti nas od napada raznih mikroorganizama i održava nas zdravima. S druge strane, razina energije utječe na našu sposobnost da se suočimo sa svakodnevnim izazovima, bilo da je riječ o obavljanju posla, brizi o obitelji ili uživanju u aktivnostima koje volimo.

U ovom članku saznajte kako vitaminima ojačati i poboljšati imunitet i povratiti izgubljenu energiju.

Pregled vitamina za imunitet i energiju

Vitamini su esencijalni nutrijenti koji igraju ključnu ulogu u očuvanju imunološkog sustava i povećanju razine energije. U nastavku saznajte koji su ključni vitamini za ove funkcije:

  • Vitamin C: Ovaj vitamin je dobro poznat po svom pozitivnom utjecaju na imunološki sistem. On pomaže u proizvodnji bijelih krvnih stanica koje su odgovorne za borbu protiv infekcija. Također, vitamin C je antioksidans koji pomaže u smanjenju oksidativnog stresa u tijelu, što može doprinijeti i većoj razini energije.
  • Vitamin D: Osim što podržava apsorpciju kalcija za zdrave kosti, vitamin D igra ključnu ulogu u regulaciji imunološkog sustava. Nedostatak ovog vitamina može povećati rizik od infekcija. Sunčeva svjetlost je prirodni izvor vitamina D, ali se također može uzimati kao dodatak prehrani.
  • B-kompleks vitamini: Ova grupa vitamina uključuje B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 (folnu kiselinu) i B12. Svi ovi vitamini igraju ključnu ulogu u metabolizmu i proizvodnji energije. Nedostatak bilo kojeg od ovih vitamina može dovesti do umora i slabljenja imunološkog sistema.
  • Cink: Iako nije vitamin, cink je mineral koji je esencijalan za imunološku funkciju. Cink pomaže u aktivaciji bijelih krvnih stanica i igra ključnu ulogu u borbi protiv infekcija.
  • Željezo: Željezo je od iznimnog značaja za proizvodnju hemoglobina u crvenim krvnim stanicama, što je važno za prijenos kisika i energije u tijelu.

Zdrava-prehrana

Važnost zdrave prehrane

Kako bismo očuvali imunitet i energiju, zdrava prehrana je ključna. Prehrana bogata raznovrsnim namirnicama opskrbljuje tijelo potrebnim vitaminima, mineralima i hranljivim tvarima.  Kad se govori o zdravoj prehrani to onda podrazumijeva:

  • Uključivanje Raznovrsnih Nutrijenata: Pravilna prehrana obuhvaća širok spektar nutrijenata, uključujući vitamine A, C, D, B-kompleks vitamine, cink, željezo i drugo. Svaki od ovih nutrijenata igra svoju ulogu u podržavanju imuniteta i energije.
  • Antioksidansi za Imunitet: Antioksidansi, poput vitamina C i E, prisutni u voću i povrću, pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa.
  • Balansiranje Prehrane: Uključivanje pravilnih količina proteina, ugljikohidrata i zdravih masti u prehranu daje tijelu potrebnu energiju za svakodnevne aktivnosti.
  • Hidratacija: Dehidracija može dovesti do umora i slabljenja imunološkog sustava. Pijte dovoljno vode kako biste održavali hidrataciju tijela i osjećali se energično.
  • Funkcionalna Hrana: Neki namirnice, poput češnjaka, đumbira, kurkume i bobičastog voća, poznati su po svojim blagotvornim učincima na imunološki sistem. Uključivanje ovih namirnica u prehranu može dodatno podržati imunitet.
  • Kontrola Unosa Prerađenih Namirnica: Visok unos prerađenih namirnica, bogatih šećerima i lošim mastima, može negativno uticati na imunološki sistem i razinu energije. Stoga je preporučljivo ograničiti takve namirnice u prehrani.

Kako ojačati imunitet i podići energiju?

Dodaci prehrani s vitaminima su korisni za nadoknadu nedostatka nutrijenata ili kad želimo osnažiti imunološki sustav. Također se preporučuju u periodima kad je osoba u periodima stresa ili uslijed promjene godišnjeg doba. Tada se često susrećemo sa simptomima poput nedostatka snage i energije, pospanosti, glavobolje, malaksalosti, šmrcanja, prehlada i pojava povišene temperature.

Iscrpljenost i povećani umor javlja se bez obzira na dob, a najteže ga je podnijeti ako se puno vremena provodi u zatvorenom prostoru. Na njega utječe i kvaliteta hrane koju konzumiramo te naša aktivnost. Znaju ga popratiti poremećaji spavanja, gubitak apetita, vrtoglavice te česte promjene raspoloženja.

U tu svrhu predstavljamo proizvod Max Fruit King – kao dodatak prehrani u soku kojeg mogu konzumirati svi, uključujući djecu nakon 3 godine starosti.

Sastoji se od ekstrakata prirodnih voćnih sokova na bazi soka aloje, soka nonija i 11 voćnih sokova s dodatkom vitamina.

Aloa vera potiče probavu i neutralizira pojačano izlučivanje želučane kiseline, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga, regulira djelovanje crijevnih bakterija te normalizira pH stolice. Također uravnotežuje razinu šećera u krvi, uspješno ublažava i simptome alergija.

Noni sok pomaže kod plućnih problema i astme, podiže raspoloženje i razinu energije i regulira san.

Vitamin C, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije. Pantotenska kiselina doprinosi normalnim mentalnim sposobnostima.Vitamin B6 i vitamin B12 doprinose normalnom u stvaranju crvenih krvnih stanica. Vitamin B6, folati i vitamin B12 doprinose normalnom metabolizmu homocisteina.

Max Fruit King – Dodatak prehrani u soku

Max Fruit King – Dodatak prehrani u soku

Kroz pravilnu ishranu i, po potrebi, uzimanju dodataka s vitaminima, možete ojačati svoj imunitet, povratiti izgubljenu energiju i osigurati da svakodnevno suočavanje s izazovima postane lakše. Vaše zdravlje i vitalnost su vrijedni truda i pažnje, a vitamini su vaši saveznici u tom putovanju ka boljem blagostanju.