Svježi zrak i sunčeva svjetlost na koži – zvuči kao recept za dobar dan, zar ne? No, zapravo, to je i više od toga. To su ključni sastojci za proizvodnju vitamina D3, jednog od najvažnijih vitamina za naše zdravlje. U nastavku članka saznajte sve o ovom nevjerojatnom vitaminu i kako njegova prisutnost, ili nedostatak, može utjecati na opće zdravlje.

Važnost vitamina D3

Vitamin D3 je topljiv vitamin koji pomaže tijelu u apsorpciji kalcija, fosfora i drugih minerala iz hrane. Kalcij je esencijalan za zdravlje kostiju, a vitamin D3 igra ključnu ulogu u osiguravanju da se kalcij pravilno apsorbira i koristi u tijelu. Osim toga, vitamin D3 igra ulogu u podržavanju imunološkog sustava i regulaciji upala.

Jedan od najzanimljivijih aspekata vitamina D3 je način na koji se proizvodi u našem tijelu. Glavni izvor ovog vitamina nije hrana, već sunčeva svjetlost. Kada naša koža izloži UVB zračenju iz sunčeve svjetlosti, tijelo sintetizira vitamin D3. Nakon toga, vitamin D3 prolazi kroz niz transformacija u jetri i bubrezima kako bi postao biološki aktivan oblik vitamina D, poznat kao kalcitriol.

Održavanje odgovarajućih razina vitamina D3 kroz sunčevu svjetlost, prehranu ili dodatke prehrani može podržati imunološki sustav u njegovoj borbi protiv infekcija i očuvati ravnotežu u tijelu.

Nedostatak vitamina D3

Iznimno puno zdravstvenih problema uzrokovano je – vjerovali ili ne manjkom upravo vitamina D3.

Nedostatak vitamina D3 postao je sveprisutna briga u modernom društvu. Iako se možda čini bezopasnim, ovaj problem može imati ozbiljne posljedice za naše zdravlje i dobrobit.

Mnogi ne znaju da D3 zapravo djeluje kao hormon i mnogi umanjuju njegovu važnost jer su ljudi skloni misliti kako vitamine već dovoljno unosimo hranom.

Nedostatak vitamina D3 može uzrokovati:

  • bolove u mišićima i kostima nepovezani s tjelovježbom i fizičkim naporom
  • kroničan umor i loš san
  • vrtoglavice
  • smanjenu fizičku izdržljivost
  • kardiovaskularne probleme – aritmije
  • dijabetes
  • kronične upale i infekcije
  • ispadanje kose
  • probleme s probavom
  • anksioznost
  • herpes/afte (slab imunitet)

Sve navedeno su alarmi koje nam daje naše tijelo kako bi nas upozorilo da je krajnje vrijeme da nešto poduzmemo. Ako takve simptome predugo ignoriramo može se dogoditi da dođe do jako teških zdravstvenih stanja.

Manjak vitamina D3 je zapažen kod osoba koje pate od vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su osteoporoza, osteomalacija, rahitis, depresija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, demencija, shizofrenija, autizam… što dokazuje koliko je neizmjerno važno da se na vrijeme pobrinemo kako bi regulirali njegovu dozu u svom organizmu. Vitamin D3 je zaslužan i za općenito zdravlje i konstituciju kostiju obzirom da regulira kalcij i razinu fosfora u krvi, a to su ključni čimbenici za zdrave kosti.

D3 je zapravo zaslužan za zdravlje cijelog našeg imunološkog sustava (koji se sastoji od jetre, limfnih čvorova, koštane srži, slezene, pluća i crijeva).

Održavanje vitamina D3 kroz dodatke prehrani

Naš proizvod Imunno sun je proizvod u obliku kapsula koji u sebi ima izrazito visoku dozu vitamina D3, čak 3800 jedinica, vitamine B6 i B12, folnu kiselinu, vitamin C i Reishi gljivu.

Ta dodatna skupina vitamina i folne kiseline je nadodana jer sprječava zgrušavanje krvi što je velika posljedica Covida.  Vitamini B6 i B12 razgrađuju u našem tijelu homocistein, koji je najveći uzrok kardiovaskularnih bolesti. Srećom, djeluju izuzetno brzo u našem tijelu. Također, ovi vitamini B također izvrsno djeluju na živčani sustav.

Vitamin C je nužan u borbi protiv prehlade i svih bolesti. S vitaminom C naše se tijelo lakše bori protiv svih infekcija. Vitamin C utječe i na dobru cirkulaciju, stijenke krvnih žila i stvaranje kolagena u našem tijelu. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sustava, doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji.

Poseban dodatak je Reishi gljiva koja se tisućama godina smatra jednom od najmoćnijih imunostimulansa – ne zovu je bez razloga ”gljiva besmrtnosti”. Ta gljiva je također zanimljiva jer ubrzava prijenos kisika u našem tijelu. Međutim, izuzetno dobro djeluje na naš živčani sustav. Sadrži polisaharide koji su hrana za našu crijevnu floru. Sadrži i beta glukane koji mogu u potpunosti aktivirati imunološki sustav u samo 72 sata. Reishi gljiva je prirodni izvor cinka i kalija.

Zapamtite, vaše zdravlje je dragocjeno, a vitamin D3 igra ključnu ulogu u podržavanju vašeg tijela u borbi protiv bolesti i očuvanju vitalnosti. Budite svjesni svog tijela, brinite o svom imunološkom sustavu i poduzmite korake za očuvanje ravnoteže vitamina D3 kako biste osigurali dugotrajno zdravlje i dobrobit.

Immuno Sun-dodatak prehrani

Immuno Sun-dodatak prehrani