Bez obzira na našu dob, spol, ili životni stil, srce nam svakodnevno služi kao pouzdani motor života. No, kako očuvati to dragocjeno srce u vrhunskoj formi? Odgovor leži u tajni koja se krije u svakoj stanici našeg tijela – koenzimu Q10, ili jednostavno Q10.

Ako možda niste upoznati, Q10 je čudesni spoj koji igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja srca i cijelog tijela. Kako starimo i svakodnevno smo izloženi stresovima života, razina ovog vitalnog spoja u našem tijelu može opadati. No, ne brinite, postoji rješenje. U ovom članku istražit ćemo ulogu Q10 u podržavanju zdravlja srca i predstaviti vam proizvod Q10 koji može biti ključ za očuvanje vašeg srca u izvrsnom stanju.

Uloga Koenzima Q10 u Očuvanju Zdravog Srca

Na rad srca utječe umor, stres, prehrana, lijekovi i naša aktivnost ili bolje rečeno neaktivnost, pretilost, bakterije i virusi, ali i naše emocionalno stanje.

Uloga koenzima Q10 u očuvanju zdravog srca izuzetno je važna i istražena je u mnogim znanstvenim studijama. Evo nekoliko ključnih načina na koje Q10 može doprinijeti zdravlju srca:

  • Potpora Energetskom Metabolizmu Srca: Srčani mišić je jedan od energetski najzahtjevnijih organa u tijelu jer radi neprestano. Q10 igra ključnu ulogu u proizvodnji energije unutar stanica, što pomaže održavanju srčanog mišića vitalnim i snažnim.
  • Antioksidacijska Zaštita: Q10 također djeluje kao moćan antioksidans, štiteći srčane stanice od oksidativnog stresa. Oksidativni stres može oštetiti stanične membrane i DNA, što može pridonijeti razvoju srčanih bolesti. Q10 pomaže neutralizirati slobodne radikale i smanjiti oštećenja.
  • Podrška Normalnom Krvnom Tlaku: Studije su sugerirale da Q10 može pomoći u održavanju normalnog krvnog tlaka. Povišen krvni tlak jedan je od glavnih faktora rizika za srčane bolesti, pa je njegova kontrola izuzetno važna.
  • Smanjenje Kolesterola: Neki istraživači sugeriraju da Q10 može smanjiti razinu kolesterola u krvi, posebno LDL kolesterola (tzv. “lošeg” kolesterola), što je također važno za zdravlje srca.
  • Poboljšanje Endotelne Funkcije: Q10 može poboljšati funkciju endotela, unutarnjeg sloja arterija. Zdrav endotel igra ključnu ulogu u regulaciji krvnog tlaka i cirkulaciji krvi.
  • Pomoć u Prevenciji Kongestivnog Zatajenja Srca: Neka istraživanja sugeriraju da Q10 može pomoći u prevenciji kongestivnog zatajenja srca, stanja u kojem srce ne može pumpati krv učinkovito.
  • Smanjenje Upale: Upala igra ulogu u razvoju srčanih bolesti. Q10 može smanjiti upalu i pomoći u očuvanju zdravlja srca.

Kako-prepoznati-probleme-sa-srcem

Kako prepoznati probleme sa srcem ili kolesterolom?

Problemi sa srcem i krvnožilnim sustavom mogu se očitati na razne načine, a sa sobom sljedeće simptome:

  • kroničan umor i brzo umaranje,
  • glavobolje i vrtoglavice,
  • osjetnu bol u prsima,
  • osjetno nepravilno kucanje  srca.

Slaba je cirkulacija koja se dogodi zbog ”nečiste krvi” ili začepljenih vena ili limfe neizbježna ako se ne brinemo za svoje zdravlje. Ona pak uzrokuje probleme u cijelom organizmu jer ako nam cirkulacija nije dobra doslovno ništa ne funkcionira kako bi trebalo: probava, rad jetre i bubrega, mišići se koče i bole, javljaju se upale u tijelu – nekima kod zglobova, nekim ljudima urinarne ili ginekološke, upale zubnog mesa..

Q10 se često koristi kao dodatak prehrani jer može pružiti dodatnu potporu zdravlju srca i općem blagostanju.

Kako nam koenzim Q10 može pomoći?

Osim zdrave prehrane, puno kretanja, dovoljno sna i što manje stresa jako važna stavka za zdravlje našeg srca i krvožilnog sustava je koenzim Q10. Koenzim Q10 svi s godinama nažalost gubimo i potrebno ga je nadomjestiti u obliku dodataka prehrani. Osim godina na gubitak koenzima Q10 utječe stres, konzumacija lijekova, infekcije i kronične bolesti te loša prehrana. Koenzim Q10 usmjerava i ubrza sve biokemijske procese u našem tijelu. Prehranom ga najviše unosimo putem ribe i mesa.

Organi koji ga imaju naviše su: srce, jetra, bubrezi i gušterača što pokazuje koliko je važan i ključan za opstanak rada našeg organizma obzirom na to da je esencijalni dio većine ključnih organa.

Q10 + Selen – Dodatak prehrani

Q10 + Selen – Dodatak prehrani

Naš Q10 koenzim je naravno dobiven iz potpuno prirodnih izvora, obogaćen je dodatnim vitaminima A, E I C i selenom! Selen je pak stavka koja je izrazito važna jer utječe jako dobro na štitnjaču, potiče rad imunološkog sustava te stimulira stvaranje antitijela. Njegov manjak može također dovesti do kardiovaskularnih bolesti.

Pomognite svom srcu i poklonite mu ono što mu treba jer ono ipak vama poklanja život!